Huonekalujen jalat yrityksille voidaan valmistaa eri materiaaleista

10 February 2023
 Kategoriat: , Blog


Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Aiheen tämänkertaisessa kirjoituksessa ovat huonekalut ja miten niitä kannattaa käyttää ja hoitaa, että ne olisivat mahdollisimman pitkäikäisiä. Huonekaluja on myös mahdollista entisöidä, kunnostaa ja uudistaa. Esimerkiksi pöydän ilmettä voi uudistaa helposti vaihtamalla siihen jalat. Kannattaa kokeilla rohkeasti eri materiaaliyhdistelmiä ja huonekalujen jalkoja on myös mahdollista hankkia mittatilaustyönä. On olemassa yrityksiä, jotka valmistavat huonekalujen jalat yrityksille sarjatyönä, mutta tekevät sen lisäksi yksittäisiä tilauksia.

Huonekaluja kannattaa pääsääntöisesti käyttää niiden käyttötarkoituksen mukaisesti

Huonekaluja valmistetaan monesta eri materiaalista, mutta materiaalista riippumatta voi niiden käyttöikään vaikuttaa itse. Pääsääntöisesti huonekaluja tulisi käyttää siihen tarkoitukseen, mihin ne ovat valmistettu, että ne kestäisivät paremmin käytössä. Huonekalut eivät välttämättä kestä esimerkiksi sitä, että niitä käytetään tikkaina tai kuormitetaan liikaa. Sohvan tai tuolin käsinoja ei myöskään ole suunniteltu istumista varten, joten se ei välttämättä kestä istumista. Huonekaluja itse kunnostaessa tai uudistaessa kannattaa muistaa, että valitsee huonekalujen jalat ulkonäön lisäksi sen mukaan, että ne kestävät niille kohdistuvan kuormituksen. Monesti hyviä neuvoja oikeiden jalkojen valintaan tai valmistukseen liittyen voi kysyä esimerkiksi yritykseltä, joka valmistaa huonekalujen jalat yrityksille.

Huonekaluille täytyy valita oikea puhdistusaine

Eri materiaaleja hoidetaan eri tavoilla, joten kannattaa ottaa selville, minkälaiset puhdistus- ja hoitoaineet sopivat millekin huonekalulle ja miten niitä kannattaa käyttää. Esimerkiksi puulle ei sovi runsas vesi, joten kannattaa välttää sen käyttöä puhdistamisessa, jos huonekalujen jalat ovat valmistettu puusta. Puhdistusaineissa on erilaisia pH-arvoja, mutta suurimmalle osalle huonekaluja sopii joko neutraali tai emäksinen puhdistusaine. Kannattaa muistaa, että puhdistusaine, joka sopii yhdelle materiaalille, voi pilata toisen materiaalin täysin.

Huonekaluja hoidetaan materiaalin mukaisesti

Huonekalujen tahrat kannattaa puhdistaa mahdollisimman pian, kuten myös kuivata niihin kaatunut neste. Jos et ole aivan varma puhdistusaineesta tai jääkö siitä materiaaliin jälkiä, voi sitä kokeilla ensin kohtaan, joka ei ole näkyvimmällä paikalla. Huonekalujen kankaita ei saa hangata niitä puhdistaessa, vaan niitä tulee painella kevyesti puhdistusvälineellä. Kankaiden hankaaminen tai harjaaminen voi rikkoa materiaaleja tai tehdä niistä nyppyisiä. Huonekalun hoito-ohjeet ja sille sopivat hoito- ja puhdistusaineet kannattaa tarkistaa valmistajan ohjeista. Huonekalujen jalat yrityksille valmistaa siihen erikoistunut yritys. Jos huonekalujen korjaaminen, entisöinti tai vaihtaminen on ajankohtaista, kannattaa tarkistaa, mitä huonekalujen jalkoja valmistavan yrityksen valikoimasta löytyy. Esimerkiksi Sorvi-Pojat Oy valmistaa huonekalujen jalkoja. 


jaa