Käytetyt varastokalusteet ovat ympäristöystävällinen ratkaisu

22 July 2022
 Kategoriat: , Blog


Varaston suunnitellussa ratkaisee sekä varastoitava tavara että minkälaiseen tarpeeseen se suunnitellaan. Varastotyypit voidaan luokitella niiden toiminnan mukaan. Tervetuloa varastoaiheisen blogin pariin! Jos varaston suunnittelu on tällä hetkellä ajankohtaista, toivottavasti löydät blogista hyödyllistä tietoa aiheesta. Tämänkertaisen kirjoituksen aiheena on varaston suunnittelu tarpeiden mukaan sekä varastokalusteiden valinta, jolloin käytetyt varastokalusteet saattavat olla toimiva ja ympäristöystävällinen valinta. Mukavia lukuhetkiä!

Varaston suunnitteluun vaikuttaa lähtötilanne

Varastoa suunnitellessa, varasto tehdään yleensä joko jo olemassa oleviin tiloihin tai uusi varasto suunnitellaan alusta asti. Kokonaan alusta asti suunnitellessa on mahdollista vaikuttaa kaikkiin ratkaisuihin helpommin ja valita esimerkiksi juuri halutunlainen varastotyyppi ja tekniikka, ilman suurempia rajoitteita varastorakennuksen suhteen. Jo olemassa oleviin tiloihin suunnitellessa käytettävissä olevat tilat vaikuttavat suunnitteluun muun muassa korkeuden ja muodon osalta sekä mahdollisesti myös lastaus- ja purkulaitureiden osalta.

Varasto suunnitellaan tarpeiden mukaan

Varastointiin on olemassa useita eri syitä, kuten esimerkiksi materiaalin saatavuuden kausivaihtelut, halutun palveluasteen ylläpitäminen, tuotantokustannusten alentaminen ja suurten hankintaerien edullisuus. Varaston suunnittelu etenee järjestelmällisesti ja se aloitetaan miettimällä, minkälaisia tarpeita varaston toiminnalle on ja mikä olisi sille paras sijoituspaikka. Jos paikkaa ei ole määritelty, kannattaa se valita huolellisesti. Varastoitavan tavaran ominaisuudet ja minkälaisia säilytys- ja käsittelyvaatimuksia sillä on, on myös ratkaisevassa asemassa suunnittelussa. Varastointi aiheuttaa usein lisäkustannuksia, joten turhaa varastointia pyritään välttämään, mutta monissa tapauksissa se on kuitenkin välttämätöntä ja oikein suunniteltuna se tuo myös lisäarvoa.

Erilaisia varastotyyppejä on lukuisia

On olemassa paljon erilaisia varastotyyppejä, kuten esimerkiksi raaka-aine varasto, varasto keskeneräiselle tuotannolle, valmistuotevarasto, tukkuvarasto, aluevarasto, myyntivarasto ja terminaalivarasto. Tämän lisäksi varaston suunnitteluun ja varastokalusteiden valintaan vaikuttaa varastoitavan tavaran ominaisuudet. Toiminnan lisäksi varastot luokitellaan myös niiden tyypin mukaan, joita ovat muun muassa ulkovarasto, lämmittämätön varasto, lämminvarasto, kylmävarasto, pakastevarasto ja erikoistavaravarasto. Varastoja voidaan myös luokitella niiden tekniikan mukaan, joka tarkoittaa, millaisia hylly ja tilaratkaisuja varastossa on. Periaatteessa jokaiseen varastotyyppiin voidaan valita myös käytetyt varastokalusteet, koska ne tarkistetaan huolellisesti ennen jälleen myyntiä ja sovitetaan tarkasti uuden varaston tarpeisiin. Jos hankinta listallasi ovat käytetyt varastokalusteet, esimerkiksi Naakan Asennuspalvelu voi olla avuksesi.


jaa